Kambuz i wyżywienie na jachcie podczas rejsów żeglarskich

wyżywienie żeglarskie - kambuz na jachcieKuchnia na jachcie to tak zwany kambuz – nieduży, ale funkcjonalny aneks, gdzie można sprawnie przygotować apetyczny posiłek. Zazwyczaj podczas rejsów żeglarze gotują samodzielnie, istnieje nawet pewien kanon kuchni jachtowej składający się z potraw, które będąc łatwe i szybkie w przygotowaniu, są smaczne i sycą głód załogi.

U nas również posiłki przygotowywane są na jachtach – gotują uczestnicy pod opieką oraz nadzorem instruktora, daje to poczucie prawdziwego życia na wodzie i funkcjonowania jako żeglarz w zgranej załodze. Menu bazuje na szerokiej liście produktów, które załogi zamawiają według swoich potrzeb.

Świeże zaopatrzenie jest robione, co drugi dzień i dostarczane na obóz. Na wodzie apetyt dopisuje, a więc poza trzema głównymi posiłkami, podczas żeglowania możemy przygotowywać sobie różne przekąski i przegryzki. W trakcie rejsu robimy również ogniska i grille w ramach kolacji. Pełne wyżywienie wliczone jest w cenę obozu żeglarskiego.

Wyżywienie na rejsach dla młodzieży w Chorwacji

Pełne wyżywienie jest wliczone w cenę każdego rejsu żeglarskiego dla młodzieży w Chorwacji. Niektóre podstawowe produkty przyjeżdżają z nami do Chorwacji, ale większość z nich pochodzi z lokalnego rynku – w pokładowym menu nie brakuje świeżych warzyw i owoców dojrzewających w południowym słońcu.

O odpowiednie zaopatrzenie załogi dba nasza kadra – na rejsach w Chorwacji dla młodzieży na pokładzie jachtu zawsze znajduje się dwóch opiekunów. W trakcie żeglugi można korzystać z jachtowej kuchni, ale główne posiłki planujemy przygotowywać w trakcie postoju w portach lub na kotwicy. Załoga podzielona jest w tradycyjne dwuosobowe wachty, w których uczestnicy wykonują obowiązki załogi, w tym przygotowywanie posiłków pod okiem opiekuna.

Pełne wyżywienie wliczone jest w cenę rejsów dla młodzieży:

Print Friendly, PDF & Email